Комплекс вправ на розвиток гнучкості

Сядьте на підлогу, ноги розведіть убік, руки покладіть перед собою на підлогу. З вдихом підніміть руки над головою і з видихом нахилиться до правої ноги. Долоні покладіть на ступню правої ноги та максимально розслабте тіло. Тримайте позу не менше 3 хвилин. З вдихом підніміть тіло та потягніться руками вгору. З наступним видихом повторіть вправу в інший бік.

Сядьте на підлогу, ноги витягніть перед собою, руки покладіть на ноги. З вдихом підніміть руки над головою, на видиху опустіть верхню частину тіла до ніг. Тягніться до стегон грудьми, спину тримайте прямо, пальцями постарайтеся доторкнутися до ступнів. Зафіксуйте пози на 2 хвилини. На вдиху поверніться у вихідне положення.

Ляжте на підлогу, руки витягніть уздовж тіла. На вдиху покладіть долоні біля голови та прийміть позу мосту. Зафіксуйте положення тіла на 1–2 хвилини, з видихом ляжте на підлогу та прийміть вихідне положення. З наступним видихом притягніть коліна до грудей, а руками обхопіть гомілки. Робіть перекати вперед назад на спині протягом 1 хвилини. Розслабтеся на вдиху.

Ляжте на правий бік, руку розташуйте під головою. На вдиху лівою рукою візьміться за ліву ступню та підніміть ногу вгору. Коліно лівої ноги не згинайте, ступню тягніть максимально до себе. Через 2 хвилини з видихом опустіть ліву ногу на підлогу. Перевернуться на лівий бік і повторіть вправу на праву ногу.

Ляжте на підлогу, руки покладіть уздовж тіла. З видихом підніміть праву ногу вгору, візьміться за гомілку долонями. Тягніть ногу максимально до себе, не згинаючи коліно. Тримайте позу 2-3 хвилини. На вдиху поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу на ліву ногу.